Wednesday, February 25, 2009

Apa Itu Bida'ah?

Pada 27/02/2009 akan diadakan satu ceramah khas yang lebih membicarakan permasalahan bida'ah.Ceramah akan disampaikan oleh Ust. Mahfuz Bin Muhammad al-Khalil atas jemputan Jabatan Agama Islam Negeri Sembilan.
Khabar yang diterima dari beberapa kenalan di Jabatan Mufti dan Jabatan Agama Negeri Sembilan, pendukung Wahabi tegar iaitu Rasul Bin Dahri telah menyelinap masuk ke Senawang untuk membida'ahkan amalan-amalan umat Islam.Jadi marilah kita pakat ramai-ramai datang untuk kita memahami dengan lebih mendalam lagi tentang bahayanya ajaran dan fahaman Wahabi ini.Al-Fadhil Ustaz Mahfuz akan mengupas satu persatu tentang peranan puak Wahabi ini dengan lebih lanjut.
Selain itu buku "Makna Sebenar Bida'ah" Satu Penjelasan Rapi akan dijual dengan harga RM20.00 bagi meningkatkan kefahaman umat Islam tentang permasalahan bida'ah.
Makna Sebenar Bida'ah dikarang oleh al-Sheikh al-Hafiz Abu al-Fadl Abdullah al-Siddiq al-Ghumari seorang ulama Ahli Sunnah Wal Jamaah, al-Asha'irah telah diterjemahkan ke bahasa Melayu dan disemak oleh beberapa ulama negara ini.Isi kandung buku ini amatlah baik dengan beberapa kefahaman yang jitu tidak harus dilepaskan begitu sahaja kerana amat sukar untuk kita mendapatkannya di pasaran terbuka.Jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan buku edisi terbaru ini.

No comments: