Thursday, March 26, 2009

Seminar Pemantapan Aqidah Peringkat Daerah Jempol.

Seminar Pemantapan Aqidah peringkat daerah Jempol telah dihadiri lebih 500 peserta.Rata-rata yang ditemui berpuashati dengan penjelasan kedua-dua penceramah iaitu Ustaz Mahfuz Muhammad dan Ustaz Zaidi Bin Ramli.
Ceramah pertama dibentangkan oleh Ust Mahfuz dengan penerangan secara Ilmiyah tentang apa itu bida'ah hinggakan membuat peserta termanggu kerana secara tidak sedar sudah ada fahaman Wahabi cuba melabuhkan sayapnya di Felda Bandar Sri Jempol.Ini satu penjelasan yang amat berguna kepada peserta seminar.

Ceramah kedua oleh Ustaz Zaidi Ramli membuatkan peserta tak kering gusi dengan loghat Negeri Sembilannya yang kelakar.Ustaz Zaidi telah membuatkan para peserta hilang mengantuk di sebelah tengahari sambil menyelitkan unsur jenaka dalam ceramahnya.

Keseluruhannya seminar ini telah berjaya menyedarkan warga Jempol tentang bahayanya fahaman Wahabi dan ajaran sesat yang semakin menular di negara kita.Tahniah diucapkan kepada Ustaz Ibrahim Kasim dan rakan-rakannya di Jabatan Agama Negeri Sembilan kerana menganjurkan seminar sebegini.

No comments: