Thursday, June 11, 2009

Wahabi Taman Sri Ukay Takut Pada Yasin.


Post subject: Kuliah di Surau al-Muhajirin Taman Sri Ukay
Semasa cuti sek kuliah rehat. Akan bersambung
pada 20 may 09 - Ust Rasyid dan 27 May 09 Ust Ariff. Ust Ariff akan pergi mengerjakan Umrah.

Dpt info dari kariah SAM, mesyuarat pemilihan AJK baru mcm dah kena hijack dgn org2 yg tak sealiran. Sama2lah kita berdoa agar kuliah2 sunnah dpt d teruskan.

Program yasin dan tahlil akan dibuat di SAM oleh bakal AJK baru kot x salah ana next week. Ada tampal kat bulletin board.
Sekian utk makluman. Camna ni?

Post subject: Kuliah di Surau al-Muhajirin Taman Sri Ukay


musibah melanda ni...kita ditimpa musibah.

Di atas ialah community forum yang diadakan dalam al-fikrah.net yang dianggotai oleh beberapa pengikut-pengikut Wahabi. Sejak pengambilalihan Surau al-Muhajirin oleh Ahli Jawatankuasa yang baru, nampaknya puak-puak Wahabi menjadi semakin panas tak senang duduk apabila mengetahui bacaan Yassin akan diadakan di surau tersebut pada malam Juma'at. Selama ini Surau al-Muhajirin menjadi sarang penceramah-penceramah beraliran Wahabi walaupun tanpa tauliah membawa fahaman bahawa bacaan Yassin pada malam Juma'at adalah bida'ah. Kini nampaknya dengan kuasa yang digunakan oleh pihak JAIS melantik AJK yang baru telah membuatkan pengikut-pengikut tegar Wahabi semakin tak senang duduk. Ini adalah satu perkembangan yang amat baik bagi penduduk-penduduk Taman Sri Ukay yang dahagakan amalan-amalan sunat yang selama ini telah dibida'ah oleh penceramah-penceramah beraliran Wahabi. Tahniah untuk penduduk Taman Sri Ukay dan JAIS atas usaha ini.

No comments: