Wednesday, October 21, 2009

Ini Baru Hukum Dunia.......

Kahar Ahmad (berbaju kuning)

Ketua ajaran sesat "Rasul Melayu", Abdul Kahar Ahmad hari ini dijatuhi hukuman penjara 10 tahun, denda RM16,500 dan enam sebatan oleh Mahkamah Tinggi Syariah di Shah Alam selepas mengaku bersalah terhadap lima tuduhan pindaan mengikut Enakmen Jenayah Syariah Negeri Selangor 1995.

Hakim Syarie Abu Zaky Mohammad turut memerintahkan Abdul Kahar, 59, dihantar menjalani pemulihan di Pusat Pemurnian Akidah Baitul Iman di Hulu Yam Baharu pada enam bulan terakhir pelaksanaan hukuman penjara itu.

Mahkamah memerintahkan agar hukuman bagi kelima-lima kesalahan itu dijalankan secara berasingan berkuat kuasa dari tarikh tertuduh ditangkap iaitu pada 16 September lalu.

Abdul Kahar dijatuhi hukuman penjara tiga tahun dan enam kali sebatan bagi tuduhan di bawah Seksyen 7 iaitu menjelaskan doktrin palsu dengan menyatakan bahawa sembahyang hanya cukup sekadar mencegah daripada membuat perkara keji dan mungkar sahaja dan ibadah Haji sekarang ini adalah sia-sia dan merugikan.

Dia dijatuhi hukuman penjara dua tahun dan denda RM4,500 atau setahun penjara bagi kesalahan mengisytiharkan diri sebagai Rasul Orang Melayu sedangkan pengisytiharan itu adalah palsu serta bertentangan dengan ajaran Islam, mengikut Seksyen 8 (a).

Tertuduh juga dijatuhi hukuman penjara dua tahun dan denda RM4,500 atau setahun penjara bagi tuduhan di bawah Seksyen 10 iaitu mempersendakan dengan perkataan amalan yang berhubung dengan Agama Islam iaitu menyatakan: "Sekiranya ada orang yang berbuat mungkar barulah boleh solat, mencegah kemungkaran ini adalah rukun, mentaati Allah itu adalah sujud, tidak perlu tonggang tonggek dan membebel seorang-seorang."

ulasan: Dah kena tangkap baru kata dah insaf. Itulah dia taktik si Kahar ni nak melepaskan diri. Selama ni bukan main lagi si Kahar berhujah kononnya Surah Yasin turun kepadanya. Orang jahil bagaimana sekalipun nak mengaku wali pun takut, inikan mengaku Rasul. Si Kahar ni ingat semua orang bodoh macam pengikut-pengikut setianya? Kalau di negara Arab, dah lama situa ni kena hukum bunuh. Daripada hidup menambahkan dosa-dosa besar sanbil menyesatkan orang lain, lebih baik mati aja kamu ni. Mana dia pengikut-pengikut kamu yang setia dengan kamu, boleh sama-sama menjalani hukuman, sekurang-kurangnya duduk di penjara nanti ada juga ruang untuk kamu bertaubat. Kalau masih tak sedar diri juga tak tahulah jenis manusia apa kamu ni. Berapa banyak waktu solat yang kamu tinggalkan?Berapa banyak pula puasa yang kamu nak qada'? Jangan ingat agama Islam ni agama main-main, suka-suka hati kamu nak mendakwa jadi Rasul. Yang akan kamu hadapi ini cuma hukum dunia sahaja, fikir-fikirkanlah dengan azab kubur dan balasan dari Allah swt di Padang Masyar nanti.

1 comment:

timan said...

Hei!! Kan Negara Arab mengamalkan WAHABI ?? Mengapa rujuk negara Arab yang kau sendiri kafirkan WAHABI??