Friday, November 11, 2011

WAHHABIY GUNA PENGARUH POLITIK!!!

Ceramah Perdana Di Masjid Padang Lalang, Bkt Mertajam, P.Pinang.
Baik betul si Wahhabiy Asri ini dengan Lim Guan Eng.....
Inilah dia si Dajal yang menggagalkan majlis ilmu yang akan disampaikan oleh Ustaz Zamihan al-Ghari di Masjid Hashim Yahya Pulau Pinang. Sepatutnya majlis tersebut akan diadakan pada 12 November 2011, selepas Solat Maghrib tetapi Malik Kassim menggunakan kuasanya sebagai Exco Agama P.Pinang yang dilantik oleh Lim Guan Eng mengarahkan Jabatan Agama P.Pinang untuk mengumumkan pembatalan Ceramah Perdana yang akan disampaikan oleh Ustaz Zamihan al-Ghari yang bertajuk "Siapa Sebenarnya Wahhabiy"?. Takut betul golongan Wahabi dengan buku terbaru Ustaz Zamihan ini kerana buku ini telah membongkar segala jenayah Wahabi satu persatu. Inilah dia cara Wahabi, apabila gagal dalam berhujah, maka mereka menggunakan kuasa politik yang ada untuk menyekat ceramah tokoh-tokoh Ahli Sunnah Wal Jamaah.
Kita tahu ada pakatan di antara Dr Asri dengan Malik Kassim untuk menghalang majlis ilmu Ustaz Zamihan al-Ghari. Mereka mengambil kesempatan dalam ketiadaan Dato' Mufti Pulau Pinang yang pergi menunaikan fardhu haji maka dengan itu mereka bertindak mengikut kuasa politik yang ada. Sanggup betul si Malik Kassim ini duduk di bawah pemerintahan golongan Kafir demi untuk mendapat kedudukan sebagai Exco Agama. Hai...Exco agama pun boleh pergi tengok fashion show juga ke??? Malik Kassim inilah yang telah membuat keputusan untuk tidak mengadakan perarakan Maulidur Rasul di P.Pinang bagi menyambut sambutan yang diadakan.
Sebagaimana yang kita maklum, Al-Fadhil Ustaz Zamihan al-Ghari telah beberapa kali dipanggil berceramah di Pulau Pinang oleh Dato' Mufti sendiri yang merupakan guru kepada Ustaz Zamihan. Alasan yang diberi oleh Wahabi ialah, Ustaz Zamihan al-Ghari membawa perpecahan umat, satu alasan yang dangkal lagi jahil!!! Siapa yang mencipta perpecahan, kami Ahli Sunnah Wal Jamaah yang berpegang kepada majoriti ulama ataupun Wahabi yang hanya berpegang kepada 2-3 kerat ulama mereka seperti Ibn Taimiyyah, Muhammad Ibn Wahab, Ibn Qayyim dan 2-3 kerat lagi. Siapa yang sering mengkafirkan ulama-ulama muktabar???Siapa dia yang menuduh bida'ah, sesat. syirik, masuk Neraka terhadap golongan yang beramal dengan amalan-amalan sunat yang diajar oleh ulama muktabar??? Nampaknya pembongkaran demi pembongkaran tentang jenayah dan kesesatan Wahabi yang menjisimkan Zat Allah swt yang dilakukan oleh Al-Fadhil Ustaz Zamihan al-Ghari membuatkan Wahabi seperti Dr Asri, Fathul Bari, Dr Azwira, Aizam Mas'od, Juanda dan yang sealiran dengan mereka gentar dan tidak berani dengan kehadiran Ustaz Zamihan ke Pulau Pinang. Mungkin juga ini merupakan satu dendam Dr Asri terhadap Ustaz Zamihan apatah lagi Dr Asri pernah dimalukan apabila dia ditangkap oleh JAIS di Selangor.
Apa pun saya tabik dengan keputusan yang dibuat oleh Ustaz Zamihan agar tidak meneruskan ceramahnya di Masjid Hashim Yahya kerana ia adalah angkara halangan dari Exco Agama Malik Kassim. Lihatlah bagaimana si Asri al-Wahabi dan rakan-rakannya yang lain, apabila Sultan Selangor bertitah agar penceramah yang tidak bertauliah tidak dibenarkan berceramah di Selangor, namun mereka masih degil juga dan akhirnya apabila ditangkap, mulanya mencari publisiti murahan di dada akhbar dan telivisyen. Kita akan lihat bagaimana akhirnya kuasa politik yang ada pada Malik Kassim, kerana dia tidak layak untuk memegang jawatan sebagai Exco Agama P.Pinang apatah lagi hanya berkelulusan dari Universiti Teknologi Mara sahaja.Buktinya:
Work Info
Education Info
Gender
Male
Email
abdmalik@penang.gov.my

Soalnya...bagaimana seseorang yang bukannya dari kelulusan universiti yang berteraskan kepada ilmu agama boleh dilantik menjadi Exco Agama???Inilah dia seperti apa yang disabdakan oleh Junjungan Besar Rasulullah s.a.w.,"Apabila urusan agama diserahkan kepada bukan ahlinya, maka tunggulah saat kehancuran....." Semoga kuasa politik yang disalahgunakan oleh Malik Kassim ini tidak akan kekal lama dan apabila dia menghalang majlis ilmu yang baik yakni untuk menyelamatkan aqidah umat Islam agar tidak terpengaruh dengan aqidah batil yang dibawa oleh Wahabi, maka tunggulah balasan dari Allah swt terhadap kamu.

No comments: