Sunday, December 11, 2011

WAHHABIY KALAH MATI DENGAN USTAZ ABU SYAFIQ!!!

Dalam majlis "Diskusi Ahli Sunnah Wal Jamaah & Wahhabiy" di antara tokoh Ahli Sunnah Wal Jamaah, Ustaz Abu Syafiq dan 2 tokoh Wahhabiy Ustaz Fadlan Othman & Hafiz Firdaus yang diadakan di Islamic Information Services, Setiawangsa, golongan Wahabi telah mendapat malu apabila segala persoalan yang dikemukakan kepada Ustaz Abu Syafiq dipatahkan dengan mudah melalui bukti-bukti kukuh hasil tulisan tokoh-tokoh Wahabi sendiri. Berikut ialah sedutan video yang sempat saya rakamkan hasil dari diskusi ilmiah tersebut:
Hafiz Firdaus terperangkap dengan kejahilannya sendiri!!!

Ustaz Abu Syafiq membuktikan apa yang diminta oleh tokoh Wahabi, Hafiz Firdaus manakala Ustaz Fadlan Othman dilihat tidak mampu berhujah dengan persoalan yang ditanyakan oleh Ustaz Abu Syafiq.

Kedua-dua tokoh Wahabi terkedu dengan apa yang disampaikan oleh Ustaz Abu Syafiq.

Berbagai-bagai bukti yang ditunjukkan oleh Ustaz Abu Syafiq tetapi disebabkan kejahilan tokoh-tokoh Wahabi, mereka tetap mengatakan bahawa Allah itu bertempat.Nauzubillah....

Ustaz Fadlan Othman, salah seorang tokoh Wahabi masih cuba menegakkan fahamannya sedangkan segala bukti telah ditunjukkan dengan jelas oleh Ustaz Abu Syafiq.

Akibat jahil, Hafiz Firdaus hanya merujuk kepada kitab-kitab terjemahan kerana gagal memahami kaedah Bahasa Arab dan Ustaz Abu Syafiq terpaksa memberi kefahaman kepada tokoh Wahabi, Hafiz Firdaus yang ternyata jahil dalam berhujah.

Ustaz Fadlan Othman walaupun berfahaman Wahabi tetapi cuba menidakkannya sedangkan terdapat banyak kitab-kitab Wahabi yang mengatakan Imam Nawawi dan Ibnu Hajar Asqalani bukan dari golongan Ahli Sunnah Wal Jamaah.

Kesimpulannya. kedua-dua tokoh Wahabi masih tidak faham apa yang diperjelaskan walaupun telah dikeluarkan bukti-bukti yang kukuh akibat kejahilan mereka sendiri mendalami disiplin ilmu aqidah. Mereka juga pada awalnya tidak menyiarkan rakaman video yang dibuat oleh pihak Wahabi sendiri tetapi apabila saya mengeluarkan video ini dengan sengaja memotong beberapa bahagian tertentu (cara nak memerangkap mereka), akhirnya pihak Wahabi menyiarkan video penuh diskusi ini dan hasilnya, terdapat komen-komen dari penonton yang lebih memihak kepada hujah yang disampaikan oleh Abu Syafiq berbanding hujah-hujah tokoh-tokoh Wahabi ini. Berikut ialah komen-komen yang terdapat dalam video yang di siarkan oleh Wahabi yang menukar tajuknya:

zalpas2000 1 day ago firdaus terperangkap.....dngan soalan sendiri......lari2 dari....dr menjawab...soalan abusyafik....last2 telan air liur setelah diberi.....bukti.....tq abu aqif....

@sjsman2 tak belajar langsung, tengok ipad, tak tahu bahasa arab semata-mata nak jadi wahhabi ?

anda pakai jersi wahabi, masuk dalam pasukan wahabi, main dalam pasukan wahabi, tiba2 anda cakap anda bukan wahabi..susah org nak terima..