Sunday, August 12, 2012

Pengajian Kitab Fatawa Imam Nawawi.


Al-Faqir ( Burdah hijau di sebelah TG Syeikh)

Alhamdulillah, segala puji bagi Allah, Tuhan Yang Maha Pengasih Dan Penyayang dan Selawat Ke Atas Baginda Rasulullah Shallallahu Alayhi Wassalam kerana dengan limpahan nikmat dari Allah serta dengan kerahmatan yang dibawa oleh Nabi kita, maka dapatlah Al-Faqir dengan keizinan dari Allah, sama-sama bertalaqi Kitab Fatawa Imam Nawawi bersama Ulama Nusantara Tersohor, TG Syeikh Muhammad Nuruddin Marbu al-Banjari al-Makki.

Sebelum itu. kami telah bertalaqi beberapa Kitab pada bulan Sya'aban bersama Ulama Tersohor ini dan bermulanya 1 Ramadhan 1433H, Al-Faqir memulakan pengajian bersama Tuan Guru Syeikh yang dikasihi dengan Kitab "Kumpulan Risalah2 Hadith Nabawi" yang diadakan di Masjid Al-Falah USJ9 bermula jam 10 pagi. Pengajian bersama TG Syeikh dilanjutkan pula pada sebelah malam di Dewan Nikah Masjid Wilayah Jalan Duta seusai melaksanakan Solat Sunat Tarawikh 23 rakaat.

Sesungguhnya Ramadhan kali ini amat begitu bermakna sekali apatah lagi, masa yang diperuntukkan tidak tersia-sia begitu sahaja kerana adanya Tuan Guru Syeikh yang datang untuk memberi bimbingan kepada pencinta-pencinta ilmu.Semoga Allah jualah yang membalas jasa baik Tuan Guru yang dicintai kerana mencurahkan segala ilmunya kepada kami semua.

No comments: